WP_20160119_001Žodis ,,šokoladas“ kilo iš actekų žodžio „xocolatl“ reiškiančio „kartus vanduo“, o botaninis kakavos medžio pavadinimas Theobroma cacao išverčiamas kaip Dievų maistas. 1888 m.šokolado gamyba atkeliavo į Lietuvą. Įdomu tai, kad kilogramui šokolado reikia 300-600 kakavos pupelių. 

Sausio 20 d. 2d klasė lankėsi AB ,,Vilniaus Pergalė“, kur gaminama įvairių saldainių ir šokolado rūšių. Stebėjome gamybos procesą nuo saldainių masės užmaišymo, liejimo į formeles, dengimo šokoladu, džiovinimo, vyniojimo į popierėlius iki fasavimo į dėžutes. Svetingi šeimininkai pakvietė į saldžiąją degustaciją. Antrokai į svečius nuvyko irgi ne tuščiomis: vadovui įteikėme pačių sukurtų saldainių pavadinimų, receptų ir popierėlio dizaino idėjų.

Tik tyrinėdami ir stebėdami pažįstame supantį pasaulį.